Movie

Terug naar overzicht

CINEMA BREWERS SHORTS SELECTION

zaterdag 5 november
14:30 - Kijkhuis 1

Duur90 minuten
Steun de filmindustrie door bier te drinken! Het LIFF werkt weer samen met Cinema Brewers, de Amsterdamse bierbrouwers die speciale filmbieren ontwikkelen en vorig jaar tijdens het festival nog Bock to the Future lanceerden. Dat bier ging op het vorige festival zo hard dat er een speciaal Cinema Brewers Film Fund werd ontwikkeld. Van elk verkocht biertje ging vervolgens vijf cent naar dit fonds, en de uiteindelijke opbrengst wordt tijdens dit festival uitgereikt aan een jong filmtalent. Dit jaar cureerden ze een selectie van korte films vanuit over de hele wereld die meedingen naar de felbegeerde Cinema Brewers Film Fund-prijs van maar liefst €2500.

ARI - Ari is een introverte jongen met overgewicht, verliefd op zijn klasgenootje Jess. Hij probeert haar voor zich te winnen door gewicht te verliezen, maar dit leidt alleen maar tot eenzaamheid en verdriet. Hij leert zichzelf te accepteren door een publieke speech te houden.
IMPORT - Een jonge Bosnische familie komt wonen in Nederland in 1994. Ze proberen zich thuis te voelen in deze nieuwe wereld, en dit leidt tot absurde situaties.
HOUVAST - Een jonge celliste probeert haar angsten te overwinnen om haar positie in het orkest te behouden.
LOVE IS A STING - Een kinderboekenschrijver met writer's block krijgt gezelschap van oude, hyperintelligente Anabel. Alleen... Anabel is een mug.
LA LUMIÈRE DE L'APRÈS-MIDI - De mens was eerst een god, en heeft herinneringen aan de hemel. Deze film vertelt het verhaal van een koppel, zeven jaar na een belangrijke gebeurtenis.
SPROKKELHOUT - Als Hans in een donker bos door medelijden raakt opgescheept met de ongure Evert en Ria, worden zijn grenzen tot het uiterste op de proef gesteld.
ADVERTENTIE - Een jonge getalenteerde pianiste zet noodgedwongen haar piano te koop. Maar de koper doet haar van gedachten veranderen.