Movie

Terug naar overzicht

BEST OF LEIDEN INTERNATIONAL SHORT FILM EXPERIENCE 2016

zaterdag 29 oktober
17:00 - Trianon 2

Duur90 minuten
Leiden heeft al jaren niet één, maar maar liefst twee filmfestivals. Ook dit jaar zijn we blij met onze collega’s van de Leiden International Short Film Experience (LISFE), die wederom een selectie van de beste films van hun eigen festival zullen laten zien.

LISFE is een jaarlijks terugkerend festival in Leiden, gewijd aan de meest originele en creatieve vorm van het filmmaken: de korte film. LISFE bevordert het breder ervaren van films buiten de bioscopen om, d.m.v. korte films van verschillende genres, achtergronden, doeleinden, vormen en implementaties zoals video-installaties en live optredens. LISFE heeft in historische en sfeervolle locaties, tot nu toe meer dan 600 korte films uit meer dan 50 verschillende landen vertoond. Tevens zijn er tot nu toe al 20 onderscheidingen toegekend, om een nieuwe generatie filmmakers aan te moedigen in hun werk. Daarnaast organiseerd LISFE een aantal culturele evenementen doorheen het jaar. Sinds 2009 wordt LISFE gerund door een multicultureel, internationaal team van vrijwilligers.

ALLEGORY OF THE JAM JAR (Boris Kuijpers, Belgium, 2015)
Wanneer een zakenman een scheur bemerkt op de muren van zijn mooie huis, verliest hij langzaam controle van zijn schijnbaar perfecte leven.

DINNER (Dmitry BykovskiY, Russia, 2015)
Een klein verhaal dat tijdens een ordinair diner zou kunnen voorkomen.

GLISSIÈRE (Jean-Michel Fête, France, 2015)
Nadat zijn relatie voorbij is moet een man alleen voor zijn kleine dochter zorgen. Door psychologische angst kan hij geen verantwoordelijkheden nemen. Hij ontmoet een babysitter, maar houdt het niet uit in de echte wereld te blijven en zit in zak en as.

PHANTASMS OF THE LIVING (Jean-Sébastien Bernard, 2015)
Tijdens een middag in het zwembad flirt een jong meisje voor de eerste keer. Een onverwacht delen van contact dat altijd op haar lippen zal blijven.

WITHIN FOUR WALLS (Hyo Kaag, netherlands, 2015)
Op hun zeventigste leven Huib en Ton nog steeds in de boerderij waar ze zijn opgegroeid. Als Ton valt en hersenschade oploopt, lijkt onafhankelijk leven niet meer aan de orde. Koppig proberen ze stand te houden maar uiteindelijk kunnen ze er niet meer onderuit dat ze niet meer in hun geliefde huis kunnen blijven.

YOU ARE WHOLE (Laura Spini, UK, 2014)
Norman Pugg komt aan in een slaperig Brits kuststadje met een missie: het Woord verspreiden van The Children of the Mountain of the Star. De inwoners hebben wel wat anders aan hun hoofd: Norman ontdekt enkele mogelijke bekeerlingen, dood in hun eigen huis. Aangezien voor de dader en opgejaagd moet Norman orde en welzijn brengen in een niet langer logische wereld.