Movie

Terug naar overzicht

AMERICAN INDIE SHORTS

zondag 6 november
12:45 - Kijkhuis 1

Duur90 minuten
Vaak zijn korte films de visitekaartjes van getalenteerde regisseurs voordat ze aan hun eerste speelfilm beginnen. Er zijn zelfs verschillende LIFF-winnaars begonnen als short, want zowel Short Term 12 als Whiplash waren eerst korte films die zo veelbelovend waren dat ze tot speelfilms uitgewerkt konden worden. Ontdek hier dus het aanstormend filmtalent in een nog vroeger (maar geenszins minder) stadium!

SOLO - Een tiener sluipt het huis uit in de vroege ochtend om op weg te gaan naar een onbekend doel, gevolgd door zijn jongere broer.
OUT OF THE VILLAGE - Vanuit het perspectief van twee jonge wezen krijgen we de sociale en culturele impact van de Ebola-epidemie te zien.
LOS TOMATES DE CARMELO - Carmelo's boerderij staat bekend om zijn lekkere tomatensaus. Maar door de harde grond en Carmelo's ouderdom lijkt het verbouwen van tomaten dit jaar onbegonnen werk.
YOUTH - Een ouder echtpaar krijgt een verleidelijke toekomst van eeuwige jeugd aangeboden.
THUNDER ROAD - Arnaud was erg dol op zijn moeder. Deze gevoelens komen op een opmerkelijke manier tot uiting op haar begrafenis.
STRAYS - Een jonge vrouw vlucht voor de teneergang van haar relatie naar het huis van haar wijlen grootmoeder, maar doet de ontdekking dat er onverwachte gasten in zijn getrokken.